Kachna s moravským zelím
Potřebujeme:
kachna
sůl a kmín
sterilované zelí
cukr a ocet
sádlo
cibule
hladká mouka
příloha:houskový knedlík, bramborový knedlík
Postup přípravy:
Kachnu omejeme, očistíme, osolíme a okmínujeme, dáme do pekáče, podlejeme trochou vody, zaklopíme a upečeme do křupava.
Zelí scedíme, dáme do hrnce, zelejeme vodou, přidáme trochu cukru a octa podle chuti a povaříme. Z povařeného zelí slejeme vodu do hrnečku a necháme schladnout, nezi tím na sádle zapěníme cibulku. Ve schladlé vodě rozmícháme trochu hladké mouky, smícháme s cibulkou, povaříme a smícháme se zelím. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Diskusní téma: Kachna s moravským zelím
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.