Kachna s moravským zelím

19.12.2008 11:30

 

Potřebujeme:

                   kachna

                   sůl a kmín

                   sterilované zelí

                   cukr a ocet

                   sádlo

                   cibule

                   hladká mouka

         příloha:houskový knedlík, bramborový knedlík

         

Postup přípravy:

Kachnu omejeme, očistíme, osolíme a okmínujeme, dáme do pekáče, podlejeme trochou vody, zaklopíme a upečeme do křupava.

Zelí scedíme, dáme do hrnce, zelejeme vodou, přidáme trochu cukru a octa podle chuti a povaříme. Z povařeného zelí slejeme vodu do hrnečku a necháme schladnout, nezi tím na sádle zapěníme cibulku. Ve schladlé vodě rozmícháme trochu hladké mouky, smícháme s cibulkou, povaříme a smícháme se zelím. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

 

 

 

                            

Diskusní téma: Kachna s moravským zelím

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek