Sulc
Potřebujeme: 1 až 1,5 kg vepřové koleno, packy, kůže
3 - 4 lžičky soli
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
20 kuliček pepře
5 stroužků česneku
2 litry vody
drcený pepř
Postup přípravy: Maso očistíme, koleno na několika místech prořízneme až na kost, dáme do hrnce, přidáme sůl, pepř, nové koření, bobkový list, zalijeme vodou a vaříme do měkka. Vyndáme z hrnce, odřízneme kůži, libové i tučnější maso nakrájíme na drobné kostky, dáme do pekáče a zalijeme přecezeným vývarem. Přidáme lisovaný česnek a na drobno nasekanou kůži. Vše promícháme vařečkou, můžeme dle chuti dokořenit, necháme vychladnout v místnosti a potom dáme tuhnout do ledničky.
Diskusní téma: Sulc
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.