Archiv článků

Dršťková polévka z hlívy

19.12.2008 11:53
  Potřebujeme:                      250g hlívy ústřičné                      2 středně velké...

Perník z cukety

19.12.2008 11:51
  Potřebujeme:                    2,5 hrnku polohrubé mouky                    1 hrnek...

Oříškové řezy s kapučínem

19.12.2008 11:50
  Potřebujeme:           korpus:5 vajec                     200g moučkového...

Falešné smaženky

19.12.2008 11:49
  Potřebujeme:                    houskový knedlík                   ...

Treska ala pikant

19.12.2008 11:31
  Potřebujeme:                    2 filety tresky obecné                    sůl a...

Kuře ala kachna

19.12.2008 11:30
  Potřebujeme:                    1 kuře                    1 sáček kysaného...

Kachna s moravským zelím

19.12.2008 11:30
  Potřebujeme:                    kachna                    sůl a...

Pstruhové pásmo

19.12.2008 10:29
  Tímto  pásmem nazýváme horní toky potoků. Na počátku každé tekoucí vody je pramen se svou chladnou, čirou ,rychle proudící vodou, bohatou na kyslík. Voda je poměrně  chudá na živiny.Rybí potrava se skládá z živočichů žijících ve vodě a z padajícího hmyzu. Protože horní toky...

Lipanové pásmo

19.12.2008 10:15
  Je to potok který získal rozšířením a hlubším korytem již zřetelnější charakter toku. Spád a proudění se zřetelně zmenšily, takže v létě se voda může ohřát až na 18 °C. Od podzimu do jara obsahuje voda velmi mnoho kyslíku a díky tomu, že dno je v proudu převážně štěrkovité, takže působí jako...

Parmové pásmo

19.12.2008 10:10
Parmovým pásmem začíná výskyt kaprovitých ryb. Z říčky  se stala řeka, která plyne ve svém zřetelně vymezeném koryttu se dnem silně kolísajícím mezi hlubokými a mělkými úseky stejnoměrně, ale s relativně silným prouděním, na pokraji vrchoviny, údolími nebo rovinou.Tvoří se ještě jednotlivé...
Záznamy: 61 - 70 ze 76
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>